Čekáte na příležitost? Musíte jí jít vstříc

Mnoho lidí čeká na nějakou příležitost. Životní, profesní nebo obchodní. Čekají, až za nimi přijde. Kdyby to ale chodilo tímto způsobem, úspěšní by byli všichni. Najít příležitost a dosáhnout úspěchu ale znamená vystoupit z bezpečí zajetých kolejí a jít příležitostem naproti.

Ilustrační snímek

Ve znalostech je síla

Pole serveru Entrepreneur.com jsou to často odborníci na určitou oblast a experti, kteří dovedou objevit nové příležitosti a možnosti. Vaším prvním krokem k objevení jedinečné příležitosti tedy je vzdělání a odbornost. Zaměřte se na určitou oblast, staňte se expertem v jakémkoliv úzkém okruhu lidské činnosti. Příležitosti nečekají tam, kde se pohybují všichni, ale v zákoutích, kam se mnoho lidí nedostane.

Vystupte ze zajetých kolejí

Vzdát se každodenního způsobu života nebo práce, na který jsme si zvykli, není jednoduché. Lidé často dlouho pracují na tom, aby se cítili dobře a sebevědomě v tom, co dělají, a když tohoto stavu konečně dosáhnou, nechce se jim pouštět opět do něčeho zcela nového, kde minimálně ze začátku budou opět nejistí. Ano, můžete zůstat v zajetých kolejích, ale nesmíte pak očekávat, že se něco změní.

Buďte připraveni něco obětovat

Existuje rčení, které říká, že abyste dosáhli něčeho skvělého, musíte být ochotni vzdát se něčeho „pouze“ dobrého. Mnoho lidí cítí, že mají povinnosti, které jim nedovolují snažit se o něco nového. Že aby se mohli vydat někam novou cestou, museli by přestat dělat něco, díky čemu jejich současný život nebo profese drží pohromadě. Opět ale platí, že takto přemýšlí právě ti lidé, kteří nakonec na žádnou novou příležitost nikdy nenarazí. Musíte být ochotni riskovat a narušovat svůj současný stav, abyste objevili něco nového.

-mm-

Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com