Časná rána: Využijte je k překonání prokrastinace

Využijte brzkých rán. Je to jen váš čas, kdy po vás nikdo nic nechce. Jako čínský kluk, Ma Yun, který se rozhodl každé ráno studovat angličtinu. Probudil se každý den před úsvitem a jel na kole 40 minut k hlavnímu hotelu v Hangzhou. Nikdo ho neplatil a ani mu to nikdo nenavrhl. Tento muž si vytvářel své vlastní příležitosti. Každý den pak před hotelem četl angličtinu. Poté se cizincům z Anglie a Evropy nabízel jako průvodce kolem jezera. A oni ho ve výsledku naučili anglicky.

Ilustrační snímek

To mu umožnilo dostat se po 3 neúspěšných pokusech na místní univerzitu a vystudovat v angličtině. Později se tento mladý podnikatel stal Jackem Maem, miliardářem, který založil Alibaba.com.

Lidé mohou využívat brzká rána, aby se dostali dál ještě předtím, než se na ně navalí denní povinnosti. Možná, že časná rána nijak nemilujete, mohli byste však začít oceňovat to, jak vám mohou pomoci dosáhnout vašich cílů, tvrdí web management-issues.com.

Také Michael Phelps využíval rána. V bazénu na něj vždy čekal jeho trenér (který rána skutečně miloval a vstával ještě před rozedněním).

V čem je časné ráno tak výjimečné: Překonáte prokrastinaci

Časná rána vám pomůžou nezačít s prokrastinováním, které vede k negativnímu stresu a nespavosti. Jak?

- Když stále odkládáte to, co musíte udělat, můžete se cítit hodně pod tlakem. Budou vás pronásledovat obavy, co ještě musí být dokončeno -  a také budete myslet na následky, které plynou z toho, že jste to ještě neudělali. Budete se cítit slabí.

- Když neustále odkládáte věci, které musíte udělat, nedostanete se k tmu, co děláte skutečně rádi. Budete mít pocit, že se vaše sny vzdalují. Nebudete mít čas posunout se kupředu.

-jk-

Zdroj: Management Issues - britský portál s novinkami, analýzami a názory z oblasti managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Management Issues