Budujte vztahy online i offline

Ilustrační snímek

Jak můžete zvětšovat kruh svých kontaktů? Důležité je skutečně poznat, koho vlastně znáte. K tomu potřebujete udělat dva kroky. Musíte si na sociální síti domluvit schůzku, sejít se a následně za setkání poděkovat a udělat to, na čem jste se na ní dohodli. Tento jednoduchý návod doporučuje web business2community.com.

Udržování kontaktu posiluje vzájemné pouto

Získávat nové známé a rozvíjet vztah s těmi současnými pomáhá networking na internetu, ale i ten v reálném životě. Online i offline prostředí se vzájemně doplňují. Kontakty a známosti jsou založeny na vztazích a vztahy jsou založeny na čase, který spolu strávíte. Čím více času spolu strávíte, tím více se dozvíte o cílech, úspěších a zájmech druhých. Online kontakt vám zase dává příležitost sdílet spolu své myšlenky, novinky a lépe poznat charakter.

Více kontaktů díky sociálním sítím

Při krátkodobém setkání může být okouzlující každý, důvěru mezi dvěma osobami však vytváří déletrvající a konzistentní chování. Vztah založený na důvěře, která takto vzniká, je tím skutečným základem jakéhokoliv okruhu kontaktů. Díky online kontaktu můžete získat prvotní důvěru, kterou pak při setkání prohloubíte. Osobní setkání váš vztah posouvá na další úroveň a vy můžete rozvinout sympatie ve skutečné pouto založené na důvěře. Hlubší vztah je třeba vybudovat hned vzápětí poté, co nastolíte základní známost. Na setkání je proto vaším cílem poznat dotyčnou osobu, ne něco prodat nebo uzavřít obchod. Naslouchejte a třeba zkuste navrhnout řešení problému nebo těžkosti, o které se vám dotyčný nebo dotyčná zmíní.

Poděkujte a splňte, co jste si domluvili

Dokonce i krátká zpráva udělá hodně. Ukažte, že máte ze schůzky radost a že jste rádi strávili nějaký čas pohromadě. V případě, že jste slíbili něco udělat nebo poslat, splňte svůj slib. Chcete být přece někdo, komu lze důvěřovat.

Více o budování kontaktů prostřednictvím profesní sociální sítě LinkedIn v článcích:

10 překvapivých rad, jak používat LinkedIn

Nepsaná pravidla sítě LinkedIn

Neotravujte své kontakty na LinkedInu

-jk-

Zdroj: business2community.com - online komunita pro manažery a podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje business2community.com