Buďte pánem, ne otrokem svého času

Buďte k sobě kritičtí a popřemýšlejte, co z toho, co děláte, není produktivní. Možná vás překvapí, kolik času denně strávíte aktivitami, které jsou jen mrhání časem.

Co je skutečně zásadní pro lepší nakládání s časem? Musíte se naučit přijmout zodpovědnost za vlastní čas a brát ji vážně.

Ilustrační snímek

Je to jen vaše zodpovědnost

Ještě dnes si slibte, že přestanete říkat: „Neměl jsem na to dost času.“ Ptáte se proč? Protože času jste měli dost. Jen jste jej nedokázali využít a  dodělat svou práci. Proto vina není na straně času samotného. Vy jste ten, kdo sestavuje váš program a tím ovládá svůj vlastní čas. Je to prostě čistě na vás – pokaždé.  

Rozdělte svůj čas na intervaly

Máte před sebou velký, náročný úkol? Potom ho rozdělte na menší podúkoly, které budou snadno splnitelné. To je účinná technika hlavně tehdy, kdy vás práce, kterou musíte dokončit, skutečně nebaví. Dělejte tedy často přestávky, ale vždy se po nich k práci vraťte. Pracujte v půlhodinových, ale klidně i jen v 15minutových intervalech. Tak budete lépe kontrolovat svůj čas.

Sepište si, jaké aktivity vás okrádají o čas

Hodně často se stává, že lidé nevědí, kam se vlastně poděl všechen jejich čas. Celý den je najednou za nimi a oni vědí, že toho moc neudělali. A přitom celou dobu něco dělali. Musíte si prostě všechny své aktivity sepsat, abyste zjistili, co všechno je na vašem osobním flákacím seznamu. Pravda může být nepříjemná, ale udělejte to.

Autorka článku na webu addicted2success.com přiznává, že na začátku své kariéry trávila příliš mnoho času na sociálních sítích. Výsledek? Nestíhala termíny, kvůli čemu od ní poté odcházeli klienti. Jakmile si toto uvědomila, změnila to a její osobní produktivita se ze dne na den zdvojnásobila.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success