Brouzdáním po internetu k větší produktivitě?

Chcete dosáhnout vyšší produktivity práce ve vaší kanceláři? Povolte surfování po internetu. Tak zní závěr výzkumu vědců ze Singapurské národní univerzity, který byl prezentován na letošním výročním setkání profesní asociace Academy of Management v americkém San Antoniu. Čtení o celebritách či sledování videí na internetu má podle něj důležitou povzbuzující funkci.

Autoři studie konstatují, že tzv. cyberloafing (brouzdání po internetu za nepracovními účely) pomáhá zaměstnancům obnovit duševní síly po dlouhých časových úsecích věnovaných práci. Z hlediska produktivity práce má dokonce lepší výsledky než popovídání či chat s přáteli nebo napsání osobního e-mailu.

Manažeři by se podle závěrů studie měli přestat úzkostlivě zajímat o to, co jejich lidé na internetu dělají. Přísné sledování vede pouze k tomu, že zaměstnanci internet ještě více zneužívají. Naopak by se měli snažit najít kompromis mezi prací a cyberloafingem. Omezení přístupu k osobním e-mailům však má své opodstatnění – zde zaměstnanci skutečně o produktivitu přicházejí.

-kk-

Zdroj: Inc.com - portál amerického magazínu Inc. pro začínajcí podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Inc.com