Britští zaměstnavatelé pomáhají v boji s obezitou

Ve zprávě, kterou vydal britský National Institute for Health and Clinical Excellence (NICE) byly zveřejněny směrnice pro zaměstnavatele, jak změnit podnikové předpisy a pobídková schémata k vytvoření kultury, která bude podporovat zdravý životní styl.

Zpráva povzbuzuje zaměstnavatele, aby poskytovali benefiční balíčky, které umožňují přístup do fitness center a sportovních zařízení a schémata, která podporují pravidelné zdravotní prohlídky zaměstnanců. Také navrhuje, aby ceny v kantýnách odrážely relativní zdravotní benefity pokrmů.

Směrnice jsou zamýšlené pro všechny skupiny, které by mohly hrát nějakou roli při řešení problémů spojených s obezitou – poskytovatele zdravotní péče, rodiče, místní autority atp.

Peter Littlejohns, ředitel NICE, říká, že rizika spojená s obezitou jsou stejně závažná jako například ta spojená s kouřením a je potřeba urgentní akce. "Poprvé dali dohromady všechny, kteří mohou pomoci řešit problémy s obezitou, tedy nejen zdravotní profesionály, ale také poradce, zaměstnavatele a školy."

-av-
Zdroj: People Management - přední britský magazín o řízení lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje People Management