Britové cestují na zbytečné schůzky

Britští manažeři utrácejí ročně 17 miliard liber za zbytečné pracovní schůzky a přicházejí o 23 pracovních dní, které tráví na cestách na ně. Ukázala to studie videokonferenční společnosti Polycom, jíž se zúčastnilo 1200 britských zaměstnanců. Dvě třetiny respondentů cestovaly kvůli pracovním záležitostem alespoň jednou týdně.

Většina britských zaměstnanců, kteří v uplynulém roce cestovali kvůli práci, se domnívá, že řada těchto schůzek nebyla nutná a záležitost šlo vyřídit po telefonu. Čtvrtina má za to, že by tímto způsobem ušetřila až dvě hodiny týdně. Jeden z pěti respondentů dokonce uvedl, že by ušetřil tři až čtyři hodiny a jeden z deseti hovořil o ušetření šesti hodin až celého dne.

Polovina dotázaných si myslí, že po návratu z obchodní cesty je méně produktivní. Nejčastěji takto cestují nejvyšší manažeři a vedoucí pracovníci o jednu úroveň pod nimi. Větší polovina z nich se shoduje, že nyní cestují více než v minulých letech.

„Vliv tohoto zbytečného obchodního cestování se neprojevuje jen v otázce produktivity, spokojenosti v práci či osobního stresu, ale přispívá i k celkovému objemu uhlíkových emisí v Británii,“ uvedl ředitel společnosti Polycom pro oblast EMEA Steve Leyland.

-kk-

Zdroj: Management Issues - britský portál s novinkami, analýzami a názory z oblasti managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Management Issues