Británie: Bankovní manažeři mentory malým podnikatelům

Více než dvě stovky britských bankovních manažerů se dobrovolně zapojily do celonárodního mentorovacího schématu, které právě oficiálně spustily největší britské banky. Schéma, jehož účelem je pomoci malým firmám překonávat překážky spojené s růstem, je součástí úporných snah bankovních ústavů o zklidnění politiků a obnovení důvěry zákazníků. Informoval o tom list The Daily Telegraph.

Vláda si od těchto 231 mentorů, které banky vyškolily na své náklady, slibuje základ pro širší poradenskou síť pro malé a střední podniky. Tato síť má nahradit státní poradenská centra známá pod označením Business Link, která budou zavřena již tento podzim. Doposud pro ně pracuje 1500 státních úředníků.

Ministr obchodu Mark Prisk by do roka rád získal 35 tisíc mentorů, ať už z bank či dalších obchodních skupin. Odborné organizace tento krok podporují. Asociace britských bankéřů například počítá pro následujících 12 měsíců s náborem a vyškolením tisícovky nových mentroů. Malé a střední podniky k nim získají přístup na stránkách www.mentorsme.co.uk.

-kk-

Zdroj: Telegraph.co.uk - portál britského deníku The Daily Telegraph a nedělníku The Sunday Telegraph
Zobrazit přehled článků ze zdroje Telegraph.co.uk