Brian Tracy: Nařiďte hodinky svému podvědomí

Potřebujete se zlepšit v plánování a způsobech využití svého času? Předstírejte, že osobní efektivitu a time management máte v malíčku, i když tomu zatím tak není. Když se totiž na něco naladíte, vaše představivost a myšlení pozvolna pronikne i do vašeho podvědomí.

Znamená to, že vědomým myšlením můžete ovlivňovat a formovat své niternější, podvědomé myšlení. Váš život pak bude snazší, protože vaše mysl vás začne skutečně podporovat. A když se potřebujete zlepšit v time managementu, přesně tohle potřebujete.

Jaké další techniky nám doporučuje známý odborník na osobní efektivitu Brian Tracy?

Ilustrační snímek

Pozitivní vnitřní monolog – naprogramujte své podvědomí

Pozitivní ujišťování vám mohou pomoci. O co jde? Jsou to tvrzení, která si opakujete tak dlouho, dokud nepřejdou do vašeho podvědomí. Taková pozitivní tvrzení o vás, vaší náladě a vašem postoji pozvolna začnou upevňovat nové zaměření vaší mysli a nové, žádoucí chování se pro vás stane přirozenějším.

Opakujte si mantry jako: „Můj time management skvěle funguje!“ nebo „Využívám svůj čas tím nejlepším způsobem.“.

Pravidelným opakováním takových tvrzení, pokud je podpoříte silnou emocí a nadšením, své podvědomí změníte a ve svém životě dosáhnete lepších výsledků.

Vizualizace může také pomoci

Zkuste si sednout nebo lehnout na místě, kde vás nebude nic rušit. Potřebujete ticho, kde budete sami. Pokud budete mít absolutní ticho, tím lépe. Použijte nějakou relaxační techniku a poté si představujte událost, která vás čeká (může to být schůzka, prezentace nebo klidně rande).

Představujte si sami sebe, jak jste klidní, pozitivní a vše máte pod kontrolou. Také si představujte ostatní lidi – zkuste vidět, co dělají a slyšet, co říkají. Představte si danou situaci přesně tak, jak ji chcete prožít.

Také si můžete trochu zameditovat. Je to dobrý způsob relaxace, který dodá energii – meditace je dobrým způsobem, jak si rychle odpočinout.

-jk-

Zdroj: BrianTracy.com - blog předního světového odborníka na rozvoj lidského potenciálu a osobní efektivity
Zobrazit přehled článků ze zdroje BrianTracy.com