Brian Tracy: Být populární není zas tak těžké

Chcete být okouzlující a populární? Máme pro vás několik tipů, co byste pro to měli udělat. Formuloval je Brian Tracy, známý motivační řečník, který je populární nejen mezi obchodníky.

V první řadě musíte umět naslouchat. Když pozorně nasloucháte těm, kdo s vámi mluví, ukazujete jim tak svůj zájem a respekt. Díky tomu získají pocit, že jim věnujete celou svou pozornost a cítí se důležití a uznávaní.

Vedle pozorného naslouchání zdůrazňuje Brian Tracy také následující kroky.

Ilustrační snímek

Usmívejte se, usmívejte se, usmívejte se

Ostatním tak dodáte pocit důležitosti. Každý se cítí dobře, když je ostatními bezpodmínečně přijímán. A právě úsměv je signálem, že dotyčného přijímáte – je to takto snadné. Ukažte ostatním, že je rádi vidíte. Dopřejte jim svůj široký úsměv.

Nejdůležitější slovo: Děkuji

Oceňte, když pro vás někdo něco udělá. Říkejte prostě: „Děkuji vám.“ často. Pokud se u poděkování usmějete, můžete si být jisti, že jste dané osobě zvedli náladu i sebevědomí. A navíc si tím zabezpečíte, že vám budou lidé ochotni pomoci i příště.

Chvalte ostatní

Když přijde na komplimenty a pochvaly, buďte štědří. Neměla by vám ujít ani sebemenší maličkost. Když chválíte ostatní tehdy, když si to zaslouží, budete populární a okouzlující.

S upřímnými komplimenty je to podobné. Oceňujte volby druhých. Pochvalte jim účes, oblečení nebo to, jak mají zařízenou kancelář. Zmiňte se pochvalně o jejich domovech nebo pracovních úspěších. Pochvalu něčeho, k čemu mají emocionální vztah, si lidé zkrátka zapamatují.

-jk-

Zdroj: BrianTracy.com - blog předního světového odborníka na rozvoj lidského potenciálu a osobní efektivity
Zobrazit přehled článků ze zdroje BrianTracy.com