Brian Tracy: 3 zákony leadershipu

Ilustrační snímek

Dobrý lídr přináší vizi lepší budoucnosti, inspiruje k nejvyšší možné výkonnosti a motivuje druhé k dosahování jejich cílů. Chcete-li i vy být inspirativním vůdcem, držte se třech základních zákonů leadershipu. Na svém blogu je blíže popsal americký spíkr a poradce Brian Tracy, který patří k předním světovým osobnostem v oblasti osobního a profesního rozvoje.

Zákon nejvyšší výkonnosti ("The Law of Superb Execution")

Dobrý lídr je oddaný dosahování nejvyšší výkonnosti. Zároveň ví, že to je nekončená cesta, a tak usiluje o stále lepší výsledky a jde v tom příkladem druhým. Nepřehlíží neschopnost a nízkou výkonnost. Zná své klíčové odpovědnosti a hledá způsoby, jak je plnit stále lépe. Navíc uvažuje dopředu a ví, jaké schopnosti budou potřeba v budoucnosti. Podle toho sestavuje plány, jak si je osvojit.

Zákon integrity ("The Law of Integrity")

Nejvyšší výkonnosti dosáhnete tehdy, když budete žít svůj život v souladu s vašimi nejvyššími hodnotami a nejhlubšími přesvědčeními. Dobrý vůdce je upřímný a pravdomluvný a s každým jedná přímo. Jde příkladem svou spolehlivostí a důvěryhodností. Se stejnou integritou přistupuje i sám k sobě. Lidé vědí, co od něho mohou očekávat.

Zákon ambice ("The Law of Ambition")

Dobrý lídr má silnou touhu vést ostatní. Jde jim příkladem prostřednictvím své vize lepší budoucnosti, kterou je odhodlán naplnit. Má o své vizi jasnou představu a umí o ní komunikovat s nadšením a oddaností. Právě vize odlišuje skutečné lídry od ostatních "lídrů".

-kk-

Zdroj: BrianTracy.com - blog předního světového odborníka na rozvoj lidského potenciálu a osobní efektivity
Zobrazit přehled článků ze zdroje BrianTracy.com