Bojíte se nudy v důchodu? Začněte podnikat

Mezi založením firmy jako mladý podnikatel nebo v době, kdy potřebujete brýle na čtení, je velký rozdíl. Pokud na odpočinku uvažujete o další kariéře, máte co ztratit. Rozhodující je zvolit správně, co a jak dělat, aniž byste dávali v sázku veškeré úspory.

Zde je několik rad, jak jít správným směrem:

- Najděte mezeru v oblasti, kterou dobře znáte. Někdy je nejlepší způsob, jak začít podnikat, identifikovat potřebu, která není plně uspokojována v oblasti, ve které jste léta pracovali.

- Dokážete proměnit své hobby na podnikání? Pokud ano, hlavní bonus je, že vás to bude i bavit.

- Zvažte práci s licencí zaběhnuté firmy. Pokud najdete něco, co vás zaujme, náklady budou relativně nízké, získáte podpůrné materiály a odzkoušené systémy. Také snižujete riziko krachu, získáte proškolení a asistenci.

- Využijte své konexe. Celý život jste si budovali síť kontaktů, tak ji teď využijte.

- Udržte počáteční náklady na minimu. Když proinvestujete málo a dokážete udržet většinu úspor, můžete v případě neúspěchu nebo zjištění, že to nebude nic pro vás s klidem vycouvat.

- Začněte zvolna. Snažte se nedostat do situace, která vyžaduje pozornost na plný úvazek hned od začátku. Ochutnejte jen částečným úvazkem. Vždy si můžete přidat další hodiny, pokud se vám to zalíbí.

Jak se říká, jiskra může zapálit oheň. Colonel Harland Sanders prodal svou první franšízu Kentucky Fried Chicken v roce 1952 ve věku 62 let. Nezapomeňte, že není nikdy pozdě začít s podnikáním.

-av-
Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com