Bizarní povolání jsou na vzestupu

Co mají psí psycholog, specialista na jezevce a člověk, který se živí určováním pravosti obrazů, společného? Jsou to jedny z nejneobvyklejších a nejbizarnějších povolání, která se – podle britské pojišťovací společnosti Hiscox UK – v moderní společnosti stále více ujímají.

Hiscox tvrdí, že sleduje nárůst zájmu o pojistné smlouvy na krytí neobvyklých profesních aktivit. Zahrnují zmíněné specialisty na jezevce, kteří radí lidem, jak se udržet v mezích zákona ochraňujícího noční zvířata. Psí psychologové rozebírají chování problematických psů a další kuriózní povolání mají třeba konzultanti s „košer“ certifikací, kteří radí firmám, jak připravovat jídlo v souladu s židovskými  zákony nebo odborníci na pravost obrazů, kteří dokáží odlišit napodobeniny od originálů.

Zatímco neobvyklá povolání jednoduše kryjí kuriózní potřeby zákazníků, pro Hiscox je velmi obtížné navrhovat pojišťovací smlouvy, které by v těchto případech měly patřičnou profesní úroveň. V dnešní kultuře je naneštěstí velmi snadné si představit, že zákazník zažaluje psího psychologa, pokud jeho pes bude i po terapii nadále žrát jeho bačkory.

-av-
Zdroj: CNN.com - portál americké zpravodajské televize CNN
Zobrazit přehled článků ze zdroje CNN.com