Banka hledá ředitele pro lidské zdroje

Internetový server EURO OnLine získal informace, že Živnostenská banka hledá ředitele pro lidské zdroje. Pověření v této věci měla získat headhuntingová společnost Bubeník and Partners. Nový ředitel HR by se poté měl podílet na sestavení týmu, který dostane za úkol řídit expanzivní strategii, kterou hodlá jeho vlastník, italské **UniCredito**, v Živnobance uplatňovat.

Proslýchá se, že právě kvůli agresivitě připravované strategie (rozšíření pobočkové sítě, akvizice klientů atd.) je pravděpodobné, že někteří současní manažeři budou muset své pozice opustit. „Extrémně konzervativní a opatrný přístup, který Živnobance pomohl bez úhony překonat léta transformace, bude v tomto případě silně na škodu,“ komentoval situaci jeden bankéř.

Otázkou stále je, kdo v bance usedne do ředitelského křesla. Mnohokráte zmiňovaný Jiří Kunert je horkým kandidátem, ale v současné době je plně zaměstnán prací ve slovenské **UniBance**. Údajně je možné, že bývalý ředitel Živnostenské banky bude nově odpovídat za Česko i Slovensko zároveň.
Zdroj: Euro - web týdeníku Euro
Zobrazit přehled článků ze zdroje Euro