Až příliš hodné manažerky

Studie ukazují, že ženy mají lepší intuitivní a sociální dovednosti, což jim může dávat jisté výhody v oblasti byznysu. Bude tomu však pouze tehdy, když dosáhnou rovnováhy. Přirozený ženský talent pro budování intuitivních a empatických vztahů může být v byznysu výhodou stejně dobře jako nevýhodou.

V minulosti bylo na empatii a vytváření osobních vazeb na pracovišti nahlíženo jako na slabost. Na prvním místě byl byznys a potřeby firmy. Dnes se ukazuje, že intuitivní a empatické vztahy mohou přinést konkurenční výhody. Nebezpečné je však to, když dojde k vážnému porušení linie mezi vztahy a byznysem. Nadřízená nebo zaměstnavatelka by se nikdy neměla stát pouhou posluchačkou příběhů svých podřízených a zapomínat na výsledky své firmy.

Co tedy mají ženy ve vedoucích funkcích dělat, aby jejich přirozené vlastnosti umožňovaly vznik intuitivních a empatických vztahů se zaměstnanci a neubližovaly jim? Nejlepší cesta je podporovat osobní vztahy, ale nebát se přitvrdit, když je to třeba. Je třeba stanovit si v tomto smyslu hranice. Mějte na paměti, že důvodem vzniku osobních vztahů na pracovišti je společný byznys a právě byznys musí jít dobře, aby mohly tyto vztahy dobře fungovat.

-kk-

Zdroj: Inc.com - portál amerického magazínu Inc. pro začínajcí podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Inc.com