Americké firmy vyhlašují pátek bez e-mailů

Komunikace prostřednictvím e-mailů má sice řadu výhod, ale ne vše se má přehánět. Pokud spolu zaměstnanci jedné firmy téměř nepromluví a vše řeší přes elektronickou poštu, něco není v pořádku. To si uvědomilo i několik amerických firem, které zavedly pátky bez e-mailů. Chtějí tak bojovat proti soustavně přeplněným schránkám elektronické pošty a vrátit komunikaci uvnitř pracovního týmu na osobní úroveň. Ti nejradikálnější vyhlašují dokonce e-mailový bankrot, celou elektronickou schránku jednoduše smažou.

Mezi prvními, kteří se pro pátek bez e-mailů rozhodli, bylo 150 inženýrů společnosti Intel. Elektronickou korespondenci sice nezakazují, ale vzájemně se podněcují k vyřizování věcí po telefonu nebo ještě lépe tváří v tvář. Slibují si od toho lepší výměnu názorů a nápadů.

Ten, kdo píše velké množství e-mailů, jich i stejně velké množství dostává. Odbornice na komunikaci Marsha Eganová radí, jak si udržet kontrolu nad svými schránkami: Nepoužívejte elektronické vzkazy k tomu, abyste se vyhnuli nepříjemným povinnostem, nekontrolujte soustavně e-mail a na důležité dopisy odpovídejte okamžitě, ostatní mohou počkat.

-hp-

Zdroj: Denik.cz - portál sítě regionálních deníků v ČR
Zobrazit přehled článků ze zdroje Denik.cz