Akční plán pro prvních 30 dní v nové vedoucí roli

Od toho, jak nový lídr zvládne první tři měsíce ve své roli, se odvíjí veškerý jeho další úspěch. Podaří-li se vám roli správně uchopit a rychle se s ní sžít, otevřete si dveře k brzkému postupu do ještě vyšší role a zajímavější kariéře. Nejkritičtější je první měsíc. Shrňme si proto, co je v prvních 30 dnech ve vůdcovské roli třeba zvládnout.

1. Přijďte s jasnou vizí

I když budete navazovat na své předchůdce, musíte umět vysvětlit svou vlastní vizi, která vás od předchůdců odliší. Co chcete, aby si vaši lidé pamatovali a uměli, až odejdete?

2. Věřte si

I zkušený profesionál se v prvních 30 dnech na novém působišti cítí nejistě. Právě proto je ale třeba nepropadat panice a věřit ve vlastní schopnosti. Nenechte se paralyzovat strachem.

3. Buďte trpěliví a houževnatí

Nesnažte se okamžitě prosadit změny. Buďte realističtí v tom, že lidé přirozeně změny odmítají. Nejprve se musíte seznámit se svým týmem a dát mu prostor ke změně.

4. Rychle se učte

Snažte se proniknout do nové role co nejrychleji. Připravte i svou rodinu na to, že v prvních 30 dnech musíte věnovat veškerý svůj čas a energii učení.

5. Nebojte se chyb

Nikdo nemůže být v nové roli hned neomylný. V prvních 30 dnech se proto chyb nebojte. Naopak vám budou bohatým zdrojem poučení a zkušeností do další práce.

-kk-

Zdroj: Recruiter.co.uk - portál odborného britského časopisu pro specialisty náboru
Zobrazit přehled článků ze zdroje Recruiter.co.uk