7 vlastností rozených vůdců

Hledáte nového vedoucího týmu mezi stávajícími zaměstnanci? Přemýšlíte, koho vybrat? Pak vám může pomoci následující seznam sedmi vlastností rozených vůdců.

Ilustrační snímek

Tento seznam přinesl server Recruiter.com.

Smysl pro zodpovědnost

Vedoucí týmu se nesmí na nic vymlouvat a musí plně přijmout odpovědnost nejenom za sebe, ale především i za lidi, kterým „velí“. A k tomu je potřeba silně vyvinutý smysl pro zodpovědnost.

Schopnosti vidět věci v širším kontextu

Dobrý vedoucí nesmí mít tunelové vidění a musí umět vidět věci v širších souvislostech, aby byl schopen činit ta správná a dlouhodobě udržitelná rozhodnutí.

Odolnost

Odolnost vůči vnějším vlivům, proti stresu, proti náhlým změnám a proti často protichůdným požadavkům, které jsou na vedoucího kladeny, je naprosto zásadní vlastností úspěšného manažera.

Schopnost přizpůsobit se jiným lidem

Aby byl vedoucí schopen dostatečně motivovat podřízené a aby s nimi mohl efektivně komunikovat, musí se umět přizpůsobit se v konverzaci stylu daného člověka, aby se s ním dostal na jednu vlnu.

Ochota vzdělávat se

Být dobrým vedoucím znamená neustále na sobě pracovat a být ochotný studovat a učit se za pochodu.

Přijmutí změny

Změna je život a manažer musí umět tento fakt přijmout a žít s ním. Rychlé změny, překotný vývoj a úprava stávajících systémů jsou každodenním chlebem téměř každého vedoucího, takže manažerem by se neměl stávat konzervativní člověk za každou cenu preferující staré pořádky.

Sebereflexe

Žádný člověk na sobě nedovede pracovat a neumí se posouvat dál, pokud není schopen přijomut kritiku a pokud nemá schopnost zdravé sebereflexe.

 

-mm-

Zdroj: Recruiter.com - americký server pro náboráře a uchazeče o zaměstnání
Zobrazit přehled článků ze zdroje Recruiter.com