7 kroků k povýšení

Ilustrační snímek

Tak zase povýšili někoho jiného. Kdy už si konečně všimnou, že i vy jste výborný pracovník a začnou si vás dostatečně vážit? Zabýváte-li se touto otázkou, mohla by vám pomoci doporučení manažerů, která původně publikoval server HR Communication.

Nebojte se nesouhlasit

Vyvolávat konflikty s nadřízenými určitě není správná cesta, pokud však máte silné argumenty, nebojte se svému šéfovi říci, že si myslíte něco jiného než on.

Neskrývejte problémy

Pokud něco nefunguje správně, váš šéf by to měl vědět. Pouze ohlásit problém však nestačí, měli byste rovnou přicházet s návrhy řešení.

Nepomlouvejte kolegy

Vašeho nadřízeného nezajímá, co si myslíte o svých spolupracovnících ani jaké pomluvy o nich roznášíte. Vaším úkolem je chovat se profesionálně a nezatěžovat nadřízené zbytečnostmi.

Nemračte se

Úsměv dokáže hodně, minimálně budete působit jako příjemnější společník. Pracujte na tom, jak zvládat i stresové situace s větší mírou optimismu.

Pište si své úkoly

Kolikrát si myslíte, že vám váš šéf chce opakovat, co máte udělat? Velmi správně – pouze jednou.

Účastněte se společenských akcí

Nevyhýbejte se večírkům a dalším příležitostem, jak strávit čas s kolegy v neformální atmosféře. Jak můžete očekávat zajímavé úkoly, když vás nikdo nezná?

Nabízejte pomoc

Nečekejte, až vám šéf dá instrukce. Sami se ptejte, co můžete udělat pro zlepšení vašeho projektu, rozvoj firmy apod. Buďte iniciativní a nabízejte se, že rádi pomůžete.

-kk-

Zdroj: HR Communication - americký server věnovaný HR a interní komunikaci
Zobrazit přehled článků ze zdroje HR Communication