7 business tipů, které nutí k zamyšlení

Ilustrační snímek

Server Open Forum vybral ze svých příspěvků za poslední týden nejlepší business tipy, které vám mohou napomoci vylepšit produktivitu v různých oblastech vašeho podnikání. Zde jsou ve zkratce:

1. Přítomnost ještě neznamená produktivitu

Nesoustřeďte se tolik na to, zda váš zaměstnanec přišel do práce přesně na čas nebo po osmé teprve parkuje před firmou. Jestliže jeho nebo ostatních výkon přináší pozitivní výsledky, zvažte možnost větší flexibility v pracovní době.

2. Spolupracujte s odborníkem

Máte firemní blog? Výborně. Propojte se s některým odborníkem z oblasti vašeho podnikání a uveřejněte jeho příspěvky k souvisejícím tématům. Je to oboustranně výhodná spolupráce. Vy získáte obsah a přispěvatel publicitu.

3. Používejte press kity

Plánujete rozhovor nebo tiskovou konferenci? Připravte si pro novináře vždy materiály, kterými se chcete prezentovat. Snížíte tím pravděpodobnost chybné interpretace některých vašich závěrů a faktů.

4. Vyhněte se hospodářské soutěži

Je nebezpečné plavit se na voru ve vodě plné žraloků. Nedělejte to samé, co konkurence. Máte možnost snížit výrobní náklady, zlepšit design, využít jiné distribuční kanály nebo poskytnout nadstandardní dodatečný servis? Zamyslete se nad tím, proč jsou lídři ve vašem oboru jedineční. Mohou se i oni stále v něčem zlepšovat? A nemůžete být vy první?

5. Už jste vyzkoušeli cloud?

Malá nebo velká společnost, každá se potýká s rutinními úkony, které z jejich vykonavatelů vysávají energii. Zbavte se jich. Existuje množství různých cloudově založených řešení, která vám pomohou soustředit se podstatné věci jako třeba obchodní strategii. Bojujete se správou účtů na sociálních sítích a vašem webu? Máte obtíže se sledováním výdajů? Potřebujete sdílet objemné soubory? Na vše je snadné řešení, samozřejmě cloudové.

6. Zachovejte si duševní zdraví

V náročném pracovním tempu se občas musíte zastavit a uvědomit si, jestli rytmus, který udržujete, je stále zvladatelný. Položte si následující otázky. Jak se cítím v tuto chvíli? Co si teď myslím? Co nyní dělám? Chvilka věnovaná jejich odpovědím vám napomůže zůstat stát pevně nohama na zemi.

7. Rodinná firma? Pozor na vaše ego

Někdy je těžké hlídat si své vlastní emoce, zvláště když musíte spolupracovat s rodinnými příslušníky. V takové situaci se mísí osobní vztahy s těmi pracovními a výsledek jednání může skončit totálním neúspěchem. Dejte pozor také v případě, kdy jsou vaši kolegové vzájemní příbuzní. Případnými pomluvami jednoho si zprotivíte rovnou oba.

Jaká problematika vás zaujala nejvíce? Máte vlastní tip na zvýšení produktivity a zdraví své i vaší společnosti? Podělte se s námi o své názory.

-bn-

Zdroj: OPEN Forum - americký server sdružující komunitu malých a středních podnikatelů
Zobrazit přehled článků ze zdroje OPEN Forum