6 tipů pro úspěšné budování kontaktů

Přečtěte si několik tipů, jak správně budovat kontakty, abyste si užili více zábavy a také získali více obchodních příležitostí a dosáhli vyšších zisků pro vaši firmu.

- Vyzařujte sebedůvěru. I když jste stydliví nebo nervózní, snažte se působit sebevědomě. Upoutáte tím ostatní. Předem se zajímejte, o čem se bude na příslušné společenské události diskutovat.

- Nevyhýbejte se nezávazné konverzaci. Společenská konverzace je živou součástí obchodní komunikace. Pomůže vám, aby se druzí cítili ve vaší přítomnosti příjemně a posílí vaši důvěryhodnost.

- Sledujte druhé. Při hovoru s nimi pozorujte jejich reakce a řeč těla. Všímejte si, kdo má o hovor s vámi větší zájem. Tato strategie vám pomůže ušetřit čas.

- Připravte si vizitky. Nemusíte svou navštívenku dávat každému, s kým se setkáte. Měli byste ji však dát každému, kdo projeví i ten nejmenší zájem stát se vaším potenciálním zákazníkem.

- Navazujte na setkání. Spojte se telefonem, e-mailem nebo faxem s lidmi, s nimiž jste navázali dobrý vztah na daném společenském setkání. Dáte tak najevo, že jste se s nimi rádi seznámili a rádi byste navázali seriózní obchodní spolupráci.

- Žádný risk, žádný zisk. Nebojte se toho, co by si o vás druzí mohli myslet. Bude vám chvíli trvat, než najdete postup, který bude fungovat. Pár klopýtnutí by vás nemělo odradit.

-kk-

Zdroj: Morebusiness.com - americký web pro malé podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Morebusiness.com