5 znamení, že se u vašeho podřízeného možná schyluje k vyhoření

Syndrom vyhoření je závažný duševní kolaps, při kterém dotyčný ztratí zájem o svoji práci, není schopen podávat stabilně kvalitní výkon, cítí zpravidla velkou únavu a v některých případech propadá až do depresivních nebo úzkostných stavů. Existuje nespočet důvodů, proč by se měli pracovníci i jejich manažeři snažit za každou cenu vyhoření vyhnout, od těch ekonomických až po ty zdravotní. Zde je pět signálů, které vám u podřízeného napoví, že je u něj zvýšené riziko brzkého vyhoření.

Ilustrační snímek

Produktivita dotyčného pracovníka se prudce propadne

Jak uvádí Addicted2Success.com, typickým průvodním projevem propadu směrem k vyhoření je prudký pokles produktivity práce dotyčného pracovníka. Jestliže někdo zničehonic začne vykazovat i přes veškerou snahu nižší čísla, vyšší chybovost a neschopnost dostát svým povinnostem, měli byste se mít na pozoru.

Vyšší nemocnost a větší absence

Psychika a fyzické zdraví jdou ruku v ruce a syndromu vyhoření tak často předchází vyšší nemocnost a větší absence v práci. Zbystřete, pokud si některý z vašich podřízených začíná častěji než kdy jindy brát nemocenskou nebo ho trápí stále se vracející zdravotní problémy.

Negativní a cynický přístup

Ztráta energie a pozitivního přístupu. To je jeden z typických projevů počínajícího vyhoření. Zvláště patrná je pak tato změna u někoho, kdo si jinak dlouhodobě udržuje smysl pro humor a určitý nadhled nad nepříjemnými situacemi v práci.

Absence vize do budoucna

Člověk, který brzy vyhoří, většinou cítí beznaděj a nevidí žádnou budoucnost v tom, co dělá. Dotyčný pracovník se tedy přestane starat o budoucnost, přestane sdílet vize se zbytkem týmu nebo se svým nadřízeným a má problémy plánovat cokoliv dlouhodobějšího.

Workaholismus a přesčasy

Přemíra stresu a neudržitelný způsob práce se ještě před nástupem samotného vyhoření většinou u dotčeného zaměstnance projevují jako workaholismus, dlouhá pracovní doba a přesčasy. Pokud tedy některý ze členů vašeho týmu začne trávit v práci celé dlouhé večery, neměli byste ho jenom chválit a dávat za příklad, ale měli byste i zbystřit a začít danému pracovníkovi a jeho psychickému rozpoložení věnovat vyšší pozornost.

 

-mm-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success