5 tipů, které vám pomohou mít úspěšný tým a spokojené podřízené

Motivovaní a spokojení podřízení jsou základem úspěchu celého týmu. Jedině pracovníci, kteří vědí, že je jim nasloucháno a že se nemusí bát zkoušet nové postupy a nápady, mohou tým posouvat dál a dosahovat opakovaně úspěchu. Zde je proto pět tipů, jak mít spokojené podřízené a zajistit tak úspěch celého týmu.

Ilustrační snímek

Tento text vychází z článku na webu Business2Community.com.

Znejte své podřízené na individuální úrovni

Abyste mohli zajistit, že vaši podřízení budou spokojeni, musíte nejdříve vědět, jaké jsou jejich priority a osobní preference. A právě z toho důvodu je nutné, abyste nebrali podřízené jako jeden homogenní celek, ale abyste se s nimi dobře seznámili i na individuální úrovni a navázali s jednotlivými pracovníky hodnotné vztahy.

Praktikujte vzájemnou zpětnou vazbu

Mnozí manažeři mají zato, že zpětnou vazbu by měli dávat především oni svým podřízeným. Pravda je ale taková, že zpětná vazba by měla ideálně být vzájemná. Vaši podřízení jsou nedocenitelým zdrojem informací o vašem vedení a o svých vlastních přáních a názorech – neváhejte tento zdroj proto maximálně využívat.

Nic před podřízenými neskrývejte

Komunikujte se svým týmem maximálně transparentně. Pokud se budete schovávat za fráze, nebudete upřímní, nebudete dodržovat slovo a budete si některé zásadní informace nechávat pro sebe, jenom tím v týmu vybudujete atmosféru nejistoty a frustrace.

Buďte autentičtí v tom, jak své podřízené vedete

I když je dobré naučit se v oblasti leadershipu i nějakou teorii a brát si úspěšné manažery za vzor, nikdy by se z vašeho stylu vedení neměla vytratit autentičnost. Bez ní budete působit falešně a nevěrohodně.

Dejte podřízeným možnost se vzdělávat a rozvíjet

Aby byli vaši podřízení dlouhodobě spokojení, je v neposlední řadě důležité, abyste jim dali možnost se vzdělávat a rozvíjet. Nezanedbávejte rozvoj svých podřízených a dejte jim dostatek prostoru pracovat nejenom na týmových projektech, ale i sami na sobě.



-mm-

Zdroj: business2community.com - online komunita pro manažery a podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje business2community.com