5 tipů, jak si vytvořit silnou osobní značku

Osobní značka. Tedy jakási aura okolo vaší osoby. Nebo to, co si lidé jako první představí, když slyší vaše jméno. Žádný manažer se neobjede bez silné osobní značky a i když její vybudování vyžaduje určité úsilí i čas, rozhodně se tato investice vyplatí, a to především v situaci, kdy aspirujete na vedoucí funkci nebo na další kariérní posun. Zde je pět tipů, jak si vybudovat dlouhodobě silnou osobní značku.

Ilustrační snímek

Jednoduchost

Podle Entrepreneur.com by vaše osobní značka měla být především jasná, srozumitelná, jednoduchá a rychle pochopitelná. Měla by se točit okolo jedné vaší silné vlastnosti (nebo několika málo vlastností), ve které vynikáte a která vás v pozitivním slova smyslu odlišuje od ostatních lidí.

Silný příběh

Žádná efektivní osobní značka se neobjede bez silného příběhu. I ve vašem případě určitě dovedete nějaký podobný příběh najít, protože každý z nás nějaký příběh za sebou má. Jde jen o to ho správně detekovat, vybrat a prezentovat tak, aby podporoval a vystihoval základní myšlenky a hodnoty vaší osobní značky.

Promítnutí vaší osobní značky do vašich každodenních činností

Vaše osobní značka nesmí zůstávat pouze v rovině teorií. Vaši osobní značku je nutné dokazovat a v praxi ukazovat při vašich každodenních činnostech a při interakci s lidmi kolem vás.

Sebevědomí

Když svoji značku dostatečně definujete a víte, jak ji chcete prezentovat, k jejímu úspěchu budete potřebovat ještě dostatečné sebevědomí. Prosazujte svoji osobní značku s nekompromisním zanícením a ukažte, že sami v sebe skutečně věříte.

Podpora lidí kolem sebe

Aby se lidé ve vašem okolí stali ambasadory vaší osobní značky, musíte jim i vy něco nabídnout jako protislužbu. Proto je nutné, abyste lidi kolem sebe podporovali, abyste jim pomáhali a naopak propagovali jejich vlastní osobní značky. Teprve tehdy budete moci dostatečně efektivně prosazovat i tu svojí.

 

-mm-

Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com