5 rad pro podnikatele, kteří propadají depresi

Podnikatelé často propadají depresím z neúspěšných začátků nebo projektů. Nejraději by se někde uryli před světem, který na ně působí krutým a nemilosrdným dojmem. To, že se vám nepodaří vydělat milion za první kvartál existence vaší firmy nebo projektu, však ještě není konec světa. Zapamatujte si, že čím vícekrát upadnete, tím rychleji můžete zvítězit. Každým dalším krokem můžete být blíže svému cíli. Toto je několik strategií, které vám pomohou:

- Jděte ven na světlo. Nedostatek světla pouze podpoří vaši depresi. Pokud si nemůžete dovolit být na slunci, vybavte alespoň své pracoviště dostatkem umělých světel. Obědvejte mimo kancelář. Místo popojíždění autem na krátké vzdálenosti choďte raději na procházky.

- Zaměstnejte se a hledejte inspiraci. Depresi snadněji překonáte, když nebudete mít čas na ni myslet. Život nabízí mnoho inspirativních aktivit. Věnujte se tomu, co vás baví. Dejte si nějaký cíl.

- Dopřejte si přestávku. Poslouchejte uklidňující hudbu, připravte si horkou lázeň. Užijte si alespoň jeden den jen odpočinkem.

- Správně jezte a zůstávejte fit. Vyvarujte se jídel s přílišným obsahem cukru, kofeinu nebo alkoholu. Pravidelné cvičení může být výborným lékem na depresi a stres.

- Udržujte společenský život. Vaši nejbližší vám poskytnou zásadní morální podporu. Udržujte dobré vztahy s přáteli a rodinou.

-kk-

Zdroj: ezinearticles.com - Databáze odborných článků pro elektronické magazíny.
Zobrazit přehled článků ze zdroje ezinearticles.com