5 nočních můr při obchodních cestách a jak se jim bránit

Množství obchodních cest roste se zvedající se ekonomikou. Ale i na obchodních cestách jsou stejné problémy jako na cestách na dovolenou. Jedná se o zpoždění letů, bezpečnostní problémy, ztráty zavazadel a další. Cestování proto může přinést noční můry, avšak dobrá příprava je může eliminovat.

Zde je 5 nejčastějších problémů a návodů, jak se jich vyvarovat:

  1. Bezpečnostní opatření – Ačkoliv dorazíte na letiště včas, může vás překvapit nové bezpečnostní opatření. Například zákaz vstupu do letadla s kapalinami. Nezapomeňte si zjistit, jaká jsou opatření, aby vás nezdržela na letišti.
  2. Boj o let – Když je váš let zrušen, spojte se se svou leteckou společností, aby vám zajistila co nejdřív náhradní spojení. Mějte na ně spojení.
  3. Nepouštějte se do hádky – Ač můžete být sebevýznamnější osobou ve firmě, pro letištní personál jste jenom pasažér, proto buďte empatičtí a respektujte jejich pokyny.
  4. Pozor na dokumenty – Identifikace je v dopravě důležitá, proto mějte průkazy totožnosti, letenky a jízdenky po ruce a zároveň na takovém místě, kde nehrozí jejich ztráta.
  5. Pozor na tajemství – Když cestujete s kolegou, svádí dlouhá cesta k probírání obchodních plánů a strategií. Ve vaši blízkosti však může sedět konkurent nebo novinář.

-jh-

Zdroj: Sales & Marketing Management - americký server pro obchodníky a marketéry
Zobrazit přehled článků ze zdroje Sales & Marketing Management