5 nejluxusnějších hotelových pokojů světa

Zapomeňte na finanční obavy a vstupte do světa bohatých, kde utratit kolem 700 000 korun za noc v jednom z nejluxusnějších hotelů světa není nic zvláštního. Článek shrnuje přehled pěti nejdražších hotelů na světě.

1. Hotel Martinez (Cannes, Francie) - Apartmá Penthouse. Noc v tomto apartmá stojí 22 900 liber, což je asi 710 000 korun. Hotel se nachází na proslulé části pobřeží Croisette a pyšní se Michelinskou restaurací, piano barem a soukromou pláží. V apartmá je k dispozici obývací pokoj, jídelna, dvě ložnice, dvě koupelny s tureckými lázněmi, šatna, sauna a velká terasa s výhledem na moře.

2. Hotel Four Seasons (New York, USA) - Apartmá Ty Warner Penthouse. Noc v tomto apartmá stojí 21 500 liber, což je asi 666 500 korun. Toto apartmá o rozloze 400 m2 se nachází v posledním podlaží hotelu a nabízí výhled na celý Manhattan. Má devět pokojů vyzdobených látkami s platinovými a zlatými příměsemi. Cena zahrnuje také zenovou zahradu, obrovský skleněný lustr a služby osobního komorníka, trenéra či terapeuta a řidiče.

2. Hotel President Wilson (Ženeva, Švýcarsko) - Apartmá Royal Penthouse. Noc v tomto apartmá stojí shodně 21 500 liber, což je asi 666 500 korun. Švýcaři jsou proslulí spojením uvážlivosti v otázkách majetku s výrobou luxusních hodinek. Stejné hodnoty odráží i toto luxusní apartmá. Je plné historických předmětů a nabízí nádherný výhled na Ženevské jezero a Mont Blanc. Jsou zde i soukromé výtahy, bezpečnostní kamery, neprůstřelná okna, pancéřové dveře a nouzová tlačítka u postelí.

4. Grand Resort Lagonissi (Atény, Řecko) - Royal Villa. Noc v této vile stojí 21 000 liber, což je asi 630 000 korun. S komorníkem, soukromým kuchařem a pianistou neustále k dispozici není třeba zvedat ani prst, s výjimkou usrkování Martini. Máte-li rádi aktivnější odpočinek, můžete využít vnitřní bazén, venkovní vyhřívaný bazén nebo tělocvičnu. V blízkosti je také soukromý přístav a pláž.

5. Hotel Cala di Volpe (Costa Smeralda, Itálie) - Prezidentské apartmá. Noc v tomto apartmá stojí 16 800 liber, což je asi 520 800 korun. Nachází se na slunném pobřeží Costa Smeralda, které je již po desetiletí hřištěm pro bohaté a slavné. Apartmá zahrnuje tři ložnice, tři koupelny, venkovní bazén se slanou vodou, soukromou vyhlídkovou terasu a solárium.

-kk-

Zdroj: The Times Online - stránky prestižního britského deníku
Zobrazit přehled článků ze zdroje The Times Online