5 kroků k podpoře pracovní morálky nejen v malé firmě

Ne každá firma má dostatek prostředků na to, aby mohla podpořit morálku svých zaměstnanců drahými benefity. Vytvořit zdravou pracovní atmosféru přitom nemusí být drahé a zvládne to i malé firma. Několik praktických nenákladných tipů přinesl server easysmallbusinesshr.com.

1. Podpora ze strany managementu

Manažeři by neměli komunikovat se svými lidmi jen tehdy, když udělají nějakou chybu. Osobní pochvala je velmi silný motivační nástroj.

2. Společný oběd

Zkuste zavést tradici každoměsíčního společného oběda ve firmě. Stačí si objednat pizzu nebo něco malého. Tyto akce můžete navíc spojit s vyhlašováním zaměstnance měsíce či podobných odměn.

3. Schránka pro zlepšovací návrhy

Umístěte v kanceláři schránku, do níž mohou zaměstnanci vhazovat své nápady a připomínky. Pravidelně ji vybírejte a zkuste zavést do praxe alespoň jeden nový nápad měsíčně.

4. Pochvala od kolegů

Zaveďte systém osobních pochval, které budou zaměstnanci moci například psát na kartičky a distribuovat prostřednictvím nadřízených.

5. Vytvořte prezidentský tým

Zaměstnance, kteří dokáží nejproaktivněji uvažovat, jmenujte do zvláštního „prezidentského týmu“. Ten se může obměňovat klidně každý měsíc a bude řešit zvláštní úkoly. Navíc jej můžete podpořit vydáváním interních certifikátů.

-kk-

Zdroj: Easy Small Business HR.com - manažerské rady pro podnikatele a malé firmy
Zobrazit přehled článků ze zdroje Easy Small Business HR.com