5 kroků k podnikatelské firemní kultuře

Ilustrační snímek

Který podnikatel by nechtěl mít zaměstnance, kteří sdílejí jeho podnikatelského ducha, rozumějí jeho vizi a stejně nadšeně vnímají jeho byznys. Odpovědí na toto přání může být cílené budování podnikatelské kultury ve firmě. I když to může na první pohled vypadat složitě, nemožné to rozhodně není. Jak tedy budovat podnikatelskou kulturu ve firmě?

Nechte své lidi vykročit správnou nohou

Zajistěte, aby na ně hned první den ve vaší firmě nečekala hromada papírů, ale příjemné prostředí, které je přesvědčí, že před sebou mají skvělou kariéru.

Vsaďte na princip reciprocity

Jestliže chcete od svých lidí úsilí a loajalitu, ukažte jim své vlastní úsilí a loajalitu. Měli by vidět, že neděláte jen nutné minimum, ale umíte jít za rámec svých povinností.

Buďte autentičtí a projevujte uznání

Ukazujte svým lidem, že si vážíte jejich snah a jak důležitá je pro vás týmová práce. Veřejně chvalte úspěchy a oslavujte věrnost firmě.

Buďte upřímní v otázce vývoje firmy

Zaměstnanci by měli znát historii firmy a překážky, které jste museli překonat, abyste si udrželi konkurenceschopnost. Váš příběh jim dá pocit spoluvlastnictví.

Připravujte se na brainstormingy

Jestliže chcete, aby vaše brainstormingy byly efektivní, musíte ukázat, že jste se připravili. Než se jich tedy zeptáte na názory a návrhy řešení, zvažte ty své.

-kk-

Zdroj: OPEN Forum - americký server sdružující komunitu malých a středních podnikatelů
Zobrazit přehled článků ze zdroje OPEN Forum