5 kroků k lepšímu řízení času

Řízení času je v dnešním rychlém světě, kdy vás téměř každý může kdykoli kontaktovat, velmi důležité. Doporučení, jak postupovat, se však příliš často omezují jen na vágní fráze jako „stanovte si cíle" nebo „nechte čas pracovat pro vás". Článek přichází s pěti konkrétními tipy, jak si lépe zorganizovat čas.

- Dokončete, co jste začali. Tento krok je klíčový. Bude-li to možné, pracujte vždy jen na jednom úkolu najednou, protože je to efektivnější. Když si sednete ke své práci, strávíte několik minut „rozjezdem", než začnete být produktivní. Pokud byste v této době přeskakovali od jednoho nedokončeného úkolu ke druhému, ztratíte příliš času „vyhrnováním rukávů".

- Nemyslete ve velkém. Ne vždy je možné věnovat několik hodin práce jen jednomu velkému úkolu. Naučte se proto uvažovat v menších, dílčích úkolech, které si rozvrhnete do svého seznamu priorit. Na každém dílčím úkolu pak pracujte pokud možno bez přerušení.

- Nezastavujte se. Jakmile se naučíte organizovat jednotlivé součástí svých úkolů, získáte tendenci věnovat se malým úkolům. Vaším cílem je však dodržovat priority.

- Myslete na ostatní. Pracujete-li v týmu, naučte se ještě lépe pracovat s prioritami. Není nic horšího, než nechat druhé stát a čekat, až něco uděláte.

- Analyzujte své výstupy. Jak můžete být ještě efektivnější? Kolik času věnujete triviálním úkolům na úkor větších výzev, které vás baví a váš šéf si jich váží?

-kk-

Zdroj: HotJobs.com - pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje HotJobs.com