5 kroků k lepším vztahům s ostatními

Zlepšit mezilidské vztahy zabere nějaký čas. Víte však vůbec jak na to? V podstatě je to o tom, abyste přiměli druhé mluvit o jejich úspěších a životech. Prostě jim dodejte pocit důležitosti.

Nekritizujte ostatní. Raději jim složte pár upřímných komplimentů. Nemusíte být odborníkem na danou problematiku, prostě je jen upřímně pochvalte. A také můžete zkusit následujících 5 triků.

Ilustrační snímek

Pozornost

Když na vás lidé mluví, věnujte jim plnou pozornost. Budou cítit, že to, co vám říkají, je pro vás důležité. Budou si vás tak víc vážit a budou vás respektovat.

Proto poslouchejte se zájmem a také se ptejte. Chcete být zajímaví? Tak buďte zvědaví, protože okouzlující lidé mají zájem o ostatní.

Přijetí

Když někoho potkáte, přijměte ho. Vyjádřete bezpodmínečnou a upřímnou radost z toho, že dotyčného potkáváte. Tím zvýšíte sebevědomí druhých a budou se s vámi cítit dobře.

Uznání

Díky uznání se cítíme cenění a sebejistí. Využijte ohromné moci, kterou vám dodá vděčnost. Měli byste zkrátka být vděční kdykoli to půjde, radí nám web addicted2success.com.

Pochvala

Když to jde, pochvalte ostatní. Ukažte jim, že to myslíte vážně a že právě oni jsou příčinou vaší radosti. Pochvala a souhlas je něco, co mnoha lidem chybí. Tak jim to dodejte.

Úsměv

Chcete-li být okouzlující, nebuďte líní se usmát. Když se na nás někdo usměje, cítíme se důležitě a dobře. Úsměv říká, že dotyčného rádi vidíte.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success