5 kroků k autentičtějšímu leadershipu

Ilustrační snímek

Každý lídr se chce zlepšovat, což je jedině dobře. Neměl by se však snažit dosáhnout jakéhosi perfektního ideálu na úkor sebe sama a prostředí, v němž se pohybuje. Organizace totiž nehledají perfektní, ale autentické lídry. Prvním krokem k autentickému leadershipu je poznání vlastního já, přiznání si vlastních nedokonalostí. Znamená to nedělat ze sebe někoho jiného jen proto, že si myslíte, že se to druhým bude více líbit. Upřímně si odpovězte na tyto otázky: Čí pozornost chcete získat? Co se vám na sobě nelíbí? Nemohou vaše nedostatky být naopak silnými stránkami?

Několik následujících tipů, jak se stát autentickým lídrem zveřejnil server smartblogs.com.

Přestaňte se propagovat

Dávejte si pozor, aby vaše snaha prezentovat se určitým způsobem před zrakem veřejnosti nebyla v rozporu s vaším autentickým životem. Prezentujte se vyprávěním příběhů ze svého vlastního života.

Nevytvářejte si druhé já na internetu

Neskrývejte se za uměle vytvořené profily na sociálních sítích. I na internetu se můžete prezentovat takoví, jací jste – osobně a upřímně.

Zasmějte se sami sobě

S lidmi se daleko lépe sblížíte, když se nebudete brát příliš vážně. Každý dělá chyby a není důvod, proč se tomu společně nezasmát.

Budujte si smysluplné kontakty

Neobklopujte se přitakávači, kteří vám nikdy neřeknou svůj skutečný názor. V práci i osobním životě hledejte upřímné lidi, kterým můžete důvěřovat.

Soustřeďte se na druhé, ne jen na sebe

Držte se pravidla méně mluvit a více poslouchat.

-kk-

Zdroj: SmartBlogs.com - síť odborných blogů
Zobrazit přehled článků ze zdroje SmartBlogs.com