4 tipy, jak zůstat zdraví a na vrcholu

Co můžete udělat pro to, aby vás náročná práce nezdrtila a nevyčerpala? Musíte myslet na své zdraví a na vztahy, které máte. Pomoci vám však může i komunita lidí, kteří se snaží dosáhnout něčeho podobného jako vy. I oni vás můžou podpořit.

Ilustrační snímek

1) Přemýšlejte o tom, co vaše tělo potřebuje

Během období vyhoření sedávala autorka článku na webu addicted2success.com před notebookem klidně i 12 hodin v kuse. Její práce byla těžká a nekonečná. Pamatujte na to, že i když je práce vaší vášní, musíte být opatrní.

2) Váš obchodní model musí fungovat hlavně pro vás

Nikdy neobětujte zdraví nebo vztahy jen pro peníze. Je naprosto legitimní dělat pouze práci, která vás baví a která vás neničí. Pokud uvidíte, že byste s novým produktem nebo službou mohli vydělat velké peníze, ale museli byste přijmout neudržitelný životní styl, nedělejte to. A pokud vás něco opakovaně stresuje, možná by to nemělo být součástí vašeho života.

3) Znejte své hranice: Mějte pouze zvyky, které vás neničí

Když máte nápad, že byste mohli vstávat o hodinu dříve, zeptejte se nejprve sami sebe, zda byste to mohli bez obav dělat dalších 21 dní bez jakýchkoli negativních důsledků. Pokud ano, je dobré to udělat a osvojit si nový návyk. Takto opatrně si budujte nové návyky – neustále musíte respektovat svůj čas a energii.

4) Najděte komunitu, která podporuje akční a podnikavé lidi

Platí to zejména pro podnikatele, ale i pro všechny lidi s náročnou prací. Vaše povinnosti mohou být občas enormní a skoro až děsivé. Projdete si chvílemi, kdy budete zpochybňovat své vlastní plány a rozhodnutí, Budete přemýšlet, jak se vším seknout, protože prostě nevidíte žádný pokrok.

V těchto obtížných okamžicích vám může hodně pomoci být členem komunity, kde ostatní lidé chápou křehkou dynamiku podnikatelského života. Komunita takto smýšlejících lidí vám může pomoci překonat pochybnosti, když to bude potřeba.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success