4 návyky, které oddělují skvělé lídry od průměrných

Většina z nás zažila špatné, hloupé či nekompetentní šéfy. Nebo takové, kteří sice byli kapacitou ve svém oboru, zároveň však neuměli komunikovat s podřízenými. Ti z vás, jimž se poštěstilo mít skvělého vedoucího, který vám byl oporou i vzorem, víte, jak moc pozitivně vás tato zkušenost ovlivnila. Pokud se nyní nacházíte na pozici vedoucího týmu nebo se na ni chystáte, zde jsou čtyři zvyky, které oddělují skvělé lídry od těch pouze průměrných.

Ilustrační snímek

Práce ráno

Podle INC.com si vedoucí týmů často uvědomují, jak skvělý čas pro práci je brzké ráno. Je to období, kdy ještě ostatní nepracují, a člověk má tak klid udělat si svou vlastní práci v klidu. Dobré vedoucí tedy spojuje, že ranní čas před půl devátou nezahazují, ale efektivně využívají ke startu do pracovního dne.

Pozitivní přístup

Dobrý vedoucí by neměl mít špatné nálady. Měl by naopak lidi pozitivně motivovat, měl by podřízené stmelovat a řešit spory a nejistoty. Nebuďte tedy náladovým vedoucím a naopak se vždy snažte nacházet společně s podřízenými ideální řešení za každé situace.

Sepsané dlouhodobé cíle

Špatní vedoucí fungují pouze jako údržbáři současného stavu nebo hasiči aktuálních problémů. Dobří vedoucí jsou schopni svůj tým motivovat pomocí společných dlouhodobých cílů. Ty musí být sepsané a jasně definované tak, aby je všichni měli na očích a společně k nim směřovali.

Součást týmu

Nesmíte stát nad svými podřízenými. Ti nejlepší vedoucí jsou vždy součástí týmu, měli by být inspirací svým podřízeným a především by měli pomáhat a radit s jednotlivými projekty. Nebuďte autoritářský vedoucí, ale někdo, kdo je skutečnou součástí týmu.

-mm-

 

Zdroj: Inc.com - portál amerického magazínu Inc. pro začínajcí podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Inc.com