3 věci, které podnikatelům moc nejdou

A také tipy jak se v nich zlepšit. Jak se konečně radovat ze svých úspěchů? Kdy budete potřebovat kouče? Zjistěte, čeho většina podnikatelů bohužel není schopna.

Ilustrační snímek

1. Přiznání vlastního úspěchu

Je to v lidské přirozenosti, neustále si tak trochu říkat: „Nejsem dost dobrý“. Většina z nás dokáže pět chválu na ostatní snadno. Když však má ocenit sama sebe za to, co se povedlo, je to horší. V hlubinách naší mysli se neustále kritizujeme.

Cítit potřebu a chuť neustále se zlepšovat a dostávat ze sebe to nejlepší je jistě správné. Nakonec právě díky tomu jste se dostali tam, kde dnes jste. Když se však začnete dusit pod nekonečným přívalem další a další práce, musíte udělat krok zpět. Uvědomte si, že to, kde jste dnes, už je samo o sobě pravděpodobně docela dobré, radí nám web addicted2success.com.

2. Odměnění sama sebe

Odměnit sama sebe za úspěchy by mělo být samozřejmé. Je však snadné zapomenout na vlastní malá vítězství – a dokonce i na ta velká.

Pro vyvolání okamžitého pocitu zadostiučinění existují dva snadné kroky:

  • Udělejte si seznam. Už jen samo vyškrtnutí splněného úkolu ze seznamu přinese kýžený pocit úspěchu.
  • Řekněte o svém úspěchu příteli nebo příbuznému a sledujte, co se stane. Vaši nejbližší se postarají o to, abyste danou věc řádně oslavili.

3. Žádost o pomoc

Podnikatelé neradi ukazují byť jen náznak slabosti nebo zranitelnosti. Myslí si, že to ohrožuje jejich důvěryhodnost. Osobnosti, které odvádějí nadprůměrné výkony, obvykle mají své kouče a mentory. Pomoc často urychlí váš postup a rozvoj v čemkoli tak, jak by to nic jiného nedokázalo.
 
-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success