3 tipy pro výběr obchodního partnera pro online projekt

Když si potřebujete vybrat obchodního partnera, který by mohl pomoci uspět vašemu online projektu, je třeba hledat u kandidátů určité vlastnosti. Máme pro vás tipy, jak rychle vyhodnotit, zda by váš obchodní vztah mohl fungovat, nebo ne.

Ilustrační snímek

Článek na webu addicted2success.com doporučuje zaměřit se na následující:

1. Váš vztah

Zkuste najít obchodního partnera prostřednictvím vztahů, které už máte, nebo prostřednictvím těch, které si právě budujete. Porozhlédněte se mezi současnými přáteli – pokud najdete někoho vhodného mezi nimi, šance na úspěch jsou znatelně lepší, než kdybyste šli za někým neznámým a cizím. Když někoho už znáte, asi už i tušíte co má dotyčná osoba ráda nebo nerada. Také už máte jistou důvěru, což je v podnikání nezbytné.

2. Zaměřte se na to, co vám chybí

Musíte sehnat někoho, kdo je schopen dělat to, co vy nezvládáte. Zaměřte se na komplementární dovednosti a silné stránky. Například pokud jste technický odborník, který není tak zdatný v komunikaci s lidmi, potřebujete někoho, kdo je přátelský, otevřený a s lidmi to umí. Posílí to totiž i vaši značku. Pracujte ruku v ruce a využívejte dovedností vás obou. Obchodního partnera si hledejte s vědomím toho, co vy sami nemáte.

3. Chtějte pozitivní osobnost

Každý úspěšný internetový podnikatel má za sebou alespoň jednu zkušenost s velkým neúspěchem. Ujistěte se, že váš obchodní partner ví, jak se poučit z neúspěchu, protože neúspěch může nastat snadno. Zaměřte se tedy na lidi s pozitivním myšlením, kteří jsou odolní ve špatných časech. Když už byl někdo vystaven selhání, znamená to také, že má realistická očekávání. V online byznysu potřebujete někoho, kdo zůstává pozitivní, učí se z vlastních chyb a neustále jde kupředu.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success