3 tipy, jak vést smysluplnější život

Ilustrační snímek

Každý den děláte rozhodnutí o tom, zda se nechat unášet tím, co život přináší, nebo radši vést život, který naplníte smysluplnou činností. Nemusíte čekat, co se vám přihodí. Své dny můžete aktivně tvořit.

Můžete plánovat, můžete a musíte dělat to, co vám dává smysl. Když to bude potřeba, přizpůsobíte se, ale jinak je to na vás. Každý večer pak budete mít pocit dobře stráveného dne, který byl naplněn produktivní činností. Budete mít nad svým životem kontrolu. Pomohou vám k tomu tyto 3 skvělé tipy, které nám přinesl web addicted2success.com.

1) Každý den se něco naučte

Udělejte si čas na to, abyste se něco nového naučili. Berte vážně snahu o zlepšení svých schopností. Nemusíte se bezhlavě snažit zapamatovat fakta, která jsou zbytečná. Spíše se soustřeďte na osvojení nových poznatků ve vaší branži nebo se učte a zdokonalujte v oblasti, která vás zajímá. Když to budete dělat pravidelně, postupně se stanete skutečným expertem na danou oblast. Díky tomu se vám v životě otevřou nové příležitosti a možnosti.

2) Udělejte si plán na každý den a držte se ho

To, čemu věnujete pozornost, se vám podaří dokončit mnohem spíše než to, na co jste vůbec nemysleli. Proto upřednostňujte činnosti a úkoly, které pro vás znamenají největší pozitivní přínos. Ano, i ty ostatní úkoly je třeba udělat, některé jsou však zcela jasně důležitější. Proto si vždy pište seznam úkolů s vědomím toho, že něco pro vás znamená daleko víc než ostatní úkoly. Například administrativní úkoly jsou nutné, ale mnohem důležitější je kontaktovat nové klienty, naplánovat nové číslo časopisu nebo se setkat s novými kolegy z vašeho odvětví. Proto by tyto činnosti měly být na vašem seznamu úkolů nejvýš.

3) Piště si deník

Je to skvělý způsob, jak si znovu projít událostmi, které se vám staly. Také díky tomu máte šanci zamyslet se nad tím, co pro vás vlastně znamenají určité skutečnosti ve vašem životě. Budete tak mnohem přesněji vědět, co vlastně pro vás znamená být úspěšný. Díky deníku také budete moci lépe sledovat své pokroky a postup plnění svých osobních plánů. Když dosáhnete úspěchu, budete vědět, jak a kdy se to vlastně stalo. A budete to moci oslavit.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success