3 důvody, proč vám úspěch nikdy neunikne natrvalo

Selhání je nepříjemné, ale musíme být sami k sobě upřímní. Musíme svá vlastní selhání umět využít pro poučení, abychom se posunuli dál. Neúspěch nám vlastně může říct, co bychom měli začít dělat jinak. Nenechte si proto tuto příležitost uniknout, i když zamýšlení se nad tím je nejspíš v danou chvíli docela bolestivé. Selhání se pro nás může stát neocenitelnou zkušeností, ze které se mnoho naučíme.

Ilustrační snímek

1) Selhání? To je život

Nemůžeme být úspěšní bez jediného selhání. Neúspěchům se opravdu nemůžeme trvale vyhnout. Každý si projde několika nepříjemnými neúspěchy, protože naše cesta nikdy není tak snadná, jak si přejeme. Obvykle se po sérii výher a úspěchů, když se nám daří, začneme cítit tak trochu neporazitelně. Nebude to však trvat věčně. Selhání je prostě přirozenou součástí života. Nakonec stejně v něčem zase selžeme. Prostě to přijde, je to život – takže by nás to nemělo překvapit ani vykolejit.

2) Z vlastního selhání se nejvíc naučíte

Jistě, můžeme se poučit z vlastních úspěchů. Jenže právě v neúspěších často nalezneme mnohem cennější lekce. Proč? Protože se prostě máme co naučit, jinak bychom přeci neselhali. Pokuste se proto pochopit, proč se to celé stalo a jak se z daného neúspěchu můžete poučit, abyste příště dosáhli jiného výsledku. Možná se příště budete muset lépe připravit nebo víc soustředit. Nebo možná zjistíte, že do budoucna budete muset být opatrnější ohledně možných překážek, zamýšlí se autor článku na webu addicted2success.com.

3) Vždy dostanete druhou šanci

Dokonce i když zažíváte neúspěch, své sny ztratíte pouze tehdy, pokud o ně přestanete usilovat. Dokud se nevzdáte, budou tu další šance. Zkusíte to znovu. Velký neúspěch je vždy nepříjemný, zvláště když víte, že na další šanci budete muset dlouho čekat. Až se to ale podaří, budete se cítit o to líp. Nevzdávejte to, jděte do toho a uspějete. Právě předchozí selhání učiní následný úspěch tak sladkým.

Pokud nejste v něčem nejlepší, neznamená to, že jako člověk nestojíte za nic. Selhání nikdy neznamená, že jste nekompetentní. Znamená jen to, že na sobě musíte dále pracovat.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success