2 tipy přímo od Googlu: Jak mít úspěšnější tým

Nabídněte zaměstnancům skutečné možnosti. Dejte jim například k dispozici čas, který budou moci použít tak, jak budou chtít. Jinými slovy, využijte vášně vašich zaměstnanců.

Dejte jim šanci skutečně se rozvíjet a růst. Skvělé bude, pokud příležitosti budou navíc svázány se zájmy vaší společnosti. 

Ilustrační snímek

Nechte tedy své lidi růst tak, aby je to skutečně bavilo a aby to zároveň bylo ku prospěchu vašeho podnikání, doporučuje nám web businesscollective.com.

Plán 80 na 20

Znáte tedy ten slavný plán, který Google používá proto, aby umožnil svým zaměstnancům uspět? Je to pravidlo 80 na 20. Každý zaměstnanec může 20 % času věnovat čemukoli, co se mu zdá být smysluplné a užitečné.

Výsledky? Tento přístup stál např. na začátku služeb Gmail nebo Google News. Díky tomuto plánu jsou všichni zaměstnanci silně podpořeni v tom, aby mysleli kreativně, snažili se navrhovat inovativní nápady a pracovat na nich.

Osobní rozvoj zkrátka nemusí být jen o tom stávat se lepším a lepším v jedné dané práci. Když necháte své lidi růst a osvojovat si nové schopnosti, popř. rozvíjet ty stávající, mohou vás výsledky příjemně překvapit.

Klíčové je, abyste nechali zaměstnance rozšiřovat si obzory způsobem, který bude zároveň pomáhat vaší společnosti.

Selhání by mělo být přípustné: Zátěžové úkoly jsou prospěšné

Google je zcela jistě ambiciózní firma. Přesto dovolí svým zaměstnancům občas selhat. Vedoucím pracovníkům stačí, když úspěchu dosáhne 60 až 70 % iniciativ. A víte co? Tento přístup není nijak bláznivý.

Pokud chcete, aby vaše cíle byly ambiciózní, přitom však uvěřitelné, musíte si uvědomit, že všechny prostě úspěšné být nemohou.

Na druhou stranu je však pravda, že ne vždy je selhání akceptovatelné. Například když se to týká klientů, měli byste skutečně usilovat o perfektní výsledek.

-jk-

Zdroj: BusinessCollective - americký web pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje BusinessCollective