2 prosté pravdy, které vám zajistí úspěch

Propadáte někdy depresi? Nebo snad máte nízké sebevědomí? Upřímně řečeno, takové smutné období zažije každý – alespoň někdy. Dokonce i velmi talentovaní lidé to někdy chtějí vzdát.

Pokud se však takto cítíte zrovna vy teď, měli byste s tím co možná nejdříve přestat. Je třeba zvednout si sebevědomí a zapracovat na tom, jak mít co nejčastěji dobrou náladu.

Ilustrační snímek

Vše, co pro to musíte udělat, je řídit se těmito dvěma důležitými tipy, které doporučuje web addicted2success.com:

1) Jen vy máte v rukou svůj osud

Vy jste ti, kdo musejí udělat všechna rozhodnutí ve vašem životě. Kam se dostanete, to je jen na vás. Kormidlem svého života otáčíte sami.

Různí lidé vás mohou táhnout nebo postrkovat určitým směrem, možná na vás mohou i naléhat a křičet… ale stále jste to vy, kdo rozhoduje a kdo musí přijmout zodpovědnost za všechno, co se mu v životě přihodí.

Přijměte svou zodpovědnost. Přijměte to, že se všechny věci ve vaší minulosti staly z větší části právě kvůli vám. Udělali jste nějaké chyby? To my všichni. Nenechte své minulé neúspěchy stát v cestě úspěchům budoucím.

2) Chtějte být nejlepší – a nestyďte se kopírovat své vzory

Měli byste se naučit jak následovat lídry – sestavte si seznam lidí, které obdivujete. Také se zamyslete nad tím, jaké schopnosti nebo vlastnosti na nich obdivujete nejvíce.

Stephen King se například v jedné ze svých knih zmínil, že každý rok přečte minimálně 70 knih. Udělejte to podobně. Čtením se můžete snadno poučit přímo od těch nejlepších.

Mnoho lidí se stalo úspěšnými díky tomu, že se nejprve začali zajímat o to, co dělali jiní úspěšní lidé. A pak začali dělat to samé.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success