10 rychlých tipů pro zvýšení sebevědomí

Pokud jste nedávno utrpěli určitý profesionální neúspěch, nemusí pro vás být lehké znovu získat sebedůvěru. Přečtěte si proto 10 jednoduchých triků, které vám pomohou. 

Ilustrační snímek

Následující doporučení publikoval server entrepreneur.com.

Noste černé oblečení

Studie potvrzují, že černá zůstává v profesionálním prostředí nejdůvěryhodnější barvou. Lidé si ji spojují s inteligencí a důvěrou.

Používejte parfém

Existují důkazy, které naznačují, že použití parfému nebo kolínské vody zvyšuje sebevědomí a zároveň nás činí atraktivnějšími pro ostatní.

Poslouchejte hudbu

Podle dosavadních výzkumů má zejména hudba s těžkými basy pozitivní vliv na budování vnitřní síly a odhodlání člověka.

Vyfoťte si selfie

Pořízení jakékoli fotografie pomáhá lidem cítit se šťastně, nejlepší vliv na sebevědomí však má pořizování fotografií své vlastní osoby, tzv. selfie.

Oblékejte se jako úspěšní lidé

Výzkumy neustále potvrzují staré dobré rčení, že šaty dělají člověka. V rolích, které zahrnovala obchodní jednání, vykazují lidé ve formálním oblečení větší sebedůvěru jistotu než oblečení neformálně.

Buďte společenští

Existuje možná souvislost mezi členstvím v sociálních skupinách a osobním sebevědomím. Proto se snažte rozšiřovat svou síť kontaktů.

Trénujte správné držení těla

Správné držení těla přispěje nejen k fyzické pohodě. Vzpřímené sezení vám například dodá více sebevědomí, než když se na židli budete hrbit.

Cvičte venku

Studie zveřejněná v časopise International Journal of Environmental Health Research naznačuje, že cvičení venku má ​​příznivý vliv na individuální sebevědomí.

Oslovujte sami sebe „ty“

Když k sobě budete mluvit ve druhé osobě místo první, získáte větší motivaci - pravděpodobně proto, že se vám to bude připomínat rady od jiných lidí.

Meditujte

Technika zvaná mindfulness (být tady a teď) je vynikající způsob, jak získat zpět kontrolu nad vlastními myšlenkovými procesy. Dodá vám pak mnohem větší sebevědomí.

-kk-

Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com