Ztrácí Airbnb své kouzlo?

Hostitelé používající Airbnb se znatelně profesionalizují. Můžete si všimnout posunu toho, jak jsou jejich apartmány vybaveny – dnes velmi často jen základními věcmi, které jsou navíc levné a snadno nahraditelné.

Ilustrační snímek

Autor článku na webu businessinsider.com tvrdí, že si všiml znatelného posunu. Platformu využívá už téměř 10 let, přespal díky ní ve více než 30 zemích. Tvrdí, že služba dříve učinila cestování mnohem levnějším, dnes ji však lidé možná začnou postupně používat méně a méně.

Polštáře, na kterých se nevyspíte

Dnes hostitelé často provozují hned několik bytů. Co začalo jako příležitostné pronájmy jednoho bytu, se dnes proměnilo ve službu, která je leckdy řízena zcela profesionálně. Lůžka jsou vybavena polštáři té nejnižší kvality, které neumožňují dobrý spánek a odpočinek. Lidé si mizerné polštáře nekupují pro sebe, protože polštář je pro dobrý spánek dost důležitý. A právě to je projev profesionalizace.

Špatné polštáře: Je kvůli tomu tohle podnikání odsouzeno k zániku?

Ano, je to o polštářích. Lidé si dříve pronajali místo ke spaní nebo celý byt, který byl dočasně prázdný. Hostitelé vám k tomu poskytli pár tipů o svých oblíbených místech po okolí, zažili jste jistou atmosféru komunity. Dnes však hostitelé pronajímají byty, aby si tím vydělali na živobytí – už to není jen nenáročný přivýdělek.

Posun směrem k profesionálním hostitelům

V poslední době se společnost Airbnb snaží standardizovat služby, které jsou přes ní nabízeny. Čistota, základní vybavení, vše je popsáno. Idealistické začátky sdílení bytů jsou ty tam. Dneska už jsou nabízeny spíše takové levnější, jednorázové hotely. Z pohledu uživatele se tak jednotlivé byty začínají navzájem dost podobat. Výbava se skládá z levného nábytku, levného ložního prádla, minimálních dekorací a i kuchyň je vybavená pouze tím nejnutnějším. Nejhorším však zůstávají ty hrozné levné polštáře. Společnost

Airbnb se musí rozhodnout, zda se chce vrátit k ideálu sdílení bytu, na kterém začínala, nebo se posunout ještě k důkladnější standardizaci. Hotely, které dnes s s Airbnb soupeří o zákazníky, totiž obvykle poskytují dobré a pohodlné polštáře.

-jk-

Zdroj: Business Insider - americký portál zaměřený na oblast podnikání
Zobrazit přehled článků ze zdroje Business Insider