Zákonné podnikání v oblasti krádeží dat

Dan Clements – podnikatel na poli bezpečnostního softwaru ví téměř vše o zneužívání osobních dat a jejich prodeji. Říká, že se do tohoto vzkvétajícího odvětví v poslední době pouští mnoho firem.

Důvodem, proč je zakládáno tolik firem je zvyšující se poptávka po bezpečnostních řešeních. Každý týden přináší nové pronikání hackerů do systémů krádeže dat nebo osobních informací stovek tisíců lidí. Pak je tu spyware a další formy nabourávání do systémů, se kterými se musí firmy i jednotlivci potýkat každý den.

Výsledkem je, že vedoucí ve všech typech organizací vyžadují tvrdší bezpečnostní opatření. Vzrůstající poptávka po bezpečnostním softwaru a službách, spojená s bujením bezpečnostních firem, má všechny příznaky tzv. „bubliny“, se všemi obvyklými riziky a výhodami. Pokud jste investorem, je to dobré období. Pokud jste na druhé straně, je jistě příjemné vědět, že je do problému investováno tolik námahy a prostředků.

Vzdor podobnostem s jinými „bublinami“, je ale tahle bezpečnostní jistým způsobem odlišná, protože kreativní a motivovaní zloději reagují velice pohotově na nové bezpečnostní systémy. Je to tedy téměř nekonečná bitva mezi „dobrem a zlem“.

Starší firmy překvapivě nereagují tak rychle na změny a hrozby jako ty nové.

Pokud bude popularita cyber-kriminality nadále generovat nové firmy, co mají ředitele firem dělat? Nejvýstižnější odpověď je: Zvyknou si na to. Většina organizací již má procedury pro hodnocení začínajících bezpečnostních firem a jejich produktů.

-av-
Zdroj: CIO Insight - web pro vedoucí pracovníky - aktuální články, případové studie.
Zobrazit přehled článků ze zdroje CIO Insight