Z Liberce až na konec světa

Další ročník putovní přehlídky působivých snímků z českého průmyslu známý pod názvem Czech Industry Photo začal v Liberci, kde se zdrží před OC Forum až do 4. prosince. Poté se posune o sto padesát kilometrů jižněji do adventních Pardubic. Tato venkovní fotovýstava, jež prostřednictvím několika nadšenců šíří průmyslovou osvětu, odhaluje technologické novinky i úspěšné realizace českých firem například ukázkou pětikilové zlaté mince od České mincovny sídlící v nedalekém Jablonci. Během následujících sedmi měsíců tyto velkoformátové obrazy s doprovodnými příběhy postupně zavítají do deseti měst Čech a Moravy, kde si je veřejnost může prohlédnout zdarma. Následně se v nedalekém horizontu představí rovněž publiku za hranicemi naší vlasti.

LIBEREC - foto ČTK, autor Václav Kropáček

Mám velkou radost, že se letos podařilo na cesty vypravit další ročník této putovní fotopřehlídky, která pomáhá vizuální formou šířit technologické novinky a úspěchy českých firem napříč regiony. Je totiž známo, že jeden obrázek sdělí publiku víc než tisíc slov. Stejně tak je zapotřebí na příkladech ukazovat, kam až sahá slovo PRŮMYSL, a že kreativní umění je příkladnou součástí inovativní průmyslové produkce," uvedla Kateřina Škopková, zakladatelka Czech Industry Photo.

Je proto důležité nezanedbávat průmyslovou osvětu ani v době aktuálního útlumu evropského hospodářství. „Právě nyní subjekty ze všech odvětví intenzivně hledají podněty pro své inovace, nové partnery, příležitosti či investory. A nejmladší generace se bez odkladu každým rokem rozhoduje, co by ji bavilo a jaké zaměření půjde studovat. Proto propojování a prezentované informace v podobě poutavých dvojjazyčných příběhů (fyzicky i online) je jednou z důležitých misí Czech Industry Photo," doplňuje zakladatelka.

Tato putovní výstava bude k vidění až do června příštího roku postupně v deseti městech Čech a Moravy, kdy přesné termíny včetně umístění lze nalézt na webových stránkách této fotovýstavy. Jejím pořadatelem je v rámci společenské odpovědnosti PROMOLIGA® – komunikační agentura. Czech Industry Photo je realizováno bez státních a evropských dotací za podpory nadšenců, spolupracujících subjektů, asociací a partnerů, kteří v kreativní průmyslové osvětě spatřují důležitost a smysl.

Více informací k této fotovýstavě, dalším zastávkám i ostatním příběhům v online podobě je k dispozici na www.czechindustryphoto.com v českém a anglickém jazyce.

VÍCE INFORMACÍ

CZECH INDUSTRY PHOTO

Czech Industry Photo je putovní osvětová výstava, která odhaluje potenciál a skryté krásy českého průmyslu v rámci rozmanitých odvětví. Tato fotovýstava je unikátním projektem, který prostřednictvím vizuální komunikace prezentuje inovace a perspektivu zaměstnání v průmyslu. Zároveň zprostředkovává pohled na pracovní postupy, obory a profese ve výzkumu, vývoji, výrobě, v průmyslovém designu či transferu energií.

 Fotozdroj: ČTK/ Václav Kropáček