YouTube najímá živé kontrolory obsahu

Videoportál YouTube, který vlastní společnost Google, přijímá nové zaměstnance, jejichž úkolem je prohlížet obsah videí vložený na portál před i poté, co se stanou veřejně dostupnými. Reagoval tak na sérii videí militantní islámské organizace Al-Káida, kterou byl před nedávnem nucen odstranit. Informoval o tom britský list The Daily Telegraph.

Výkonný ředitel Googlu Eric Schmidt potvrdil, že monitorovat nevhodný obsah portálu, na který uživatelé každou hodinu nahrají videa o délce 35 hodin, pouze automaticky je příliš složité a nedostačující.

YouTube začal odstraňovat videa Al-Káidy poté, co na ně upozornila britská vláda ve své stížnosti adresované do Bílého domu. Šlo o sérii klipů jemenského radikálního duchovního Anwara al-Awlakiho, spojovaného s několika teroristickými útoky včetně tzv. jemenských balíčků, které se před několika týdny objevily v letadlech mezinárodních přepravních společností. Mnoho dalších videí včetně výzev ke žhářským útokům na nemuslimy však zatím na YouTube zůstává.

-kk-

Zdroj: Telegraph.co.uk - portál britského deníku The Daily Telegraph a nedělníku The Sunday Telegraph
Zobrazit přehled článků ze zdroje Telegraph.co.uk