Yahoo rozdá k Vánocům výpovědi

Někdejší největší světový portál, americký Yahoo potvrdil propuštění 4 % svých zaměstnanců. Ke konci roku tak dostane výpověď celkem 600 lidí. Oznámení následovalo po týdnech spekulací, zda klesající nárůst příjmů donutí Yahoo propouštět. V posledních třech letech je to již čtvrté masové propouštění.

Firma je pod velkým tlakem na snižování nákladů, jelikož její tržby vzrostly v letošním roce pouze o necelá 2 procenta. Přesto uvádí, že personální změny jsou součástí dlouhodobé strategie. Objevily se též dohady o tom, zda o místo nepřijde také výkonná ředitelka Carol Bartzová, která stojí v čele Yahoo poslední dva roky.

Uživalé odcházejí k sociálním sítím

Problémy Yahoo pramení především z neschopnosti udržet krok s Googlem, Facebookem, Twitterem a dalšími mladšími a často inovativnějšími rivaly. Přestože si stále drží 600 milionů uživatelů po celém světě, mnozí z nich zůstávají na stránkách Yahoo kratší dobu především ve prospěch sociálních sítí.

Pro srovnání – Google v letošním roce přijal téměř 3500 zaměstnanců a pro příští rok slíbil všem svým lidem zvýšení platu o 10 procent.

-kk-

Zdroj: USA Today - portál amerického deníku
Zobrazit přehled článků ze zdroje USA Today