Výsledky WebTop100 Awards 2006

26. září proběhlo v pražském PwC BusinessCommunityCenter vyhlášení výsledků pátého ročníku WebTop100. Hodnoceny byly webové prezentace firem žebříčku BIZ 100 i dalších firem, které využily možnosti přihlášení do oborových žebříčků. Jak to dopadlo?

Na rozdíl od předcházejících ročníků WebTop100 došlo k poměrně výraznému posunu ve způsobu hodnocení. Každý z webů hodnotilo pět odborných porotců. Ti se zaměřili každý na jednu z pěti oblastí - design a grafika, technické řešení, použitelnost, marketingová hodnota a obsah prezentací. Pro hodnocení obsahu prezentací měl navíc každý z oborových žebříčků vlastního hodnotitele, specialistu v daném oboru.

Kvalita prezentací se během roku opět znatelně zlepšila. Některé weby dokonce prošly kompletním redesignem a často tak mohly rozhodnout i maličkosti. Celkovým vítězem se stala společnost Pražská energetika, a.s. Druhé místo obsadila Komerční banka, a.s. a na třetím se umístil T-Mobile Czech Republic, a.s. Za nejlepší marketingovou hodnotu prezentace získala cenu prezentace firmy ŠKODA AUTO, a.s.

Vítězi oborových žebříčků jsou:
TelekomunikaceT-Mobile Czech Republic, a.s.,
IT - KOMIX, s.r.o.,
Finance - Komerční banka, a.s.,
Průmysl - LINET, spol. s r.o.,
Auto-Moto - ŠKODA AUTO, a.s.,
Utility - Pražská energetika, a.s.,
Shop&Retail - BAŤA, akciová společnost,
Transport - Česká pošta, s.p.,
Veřejná správa - Česká Televize.

Součástí hodnocení WebTop100 je také celodenní odborná konference. Ta letošní se bude konat s odstupem od vyhlášení výsledků, 7. listopadu. Téma konference bude „Web jako marketingový nástroj“. Mezi přednášejícími se objeví také Shadi Abou-Zahra z konsorcia W3C a zástupce evropského Google.

-ds-

Zdroj: Dobrý web
Zobrazit přehled článků ze zdroje Dobrý web