Výhody online konferencí

Online konference umožňují lidem na velké vzdálenosti v reálném čase komunikovat a sdílet informace (vizuální, zvukové, textové...). Abyste se mohli k takové virtuální online konferenci připojit, stačí vám jen počítač a dostatečně rychlé internetové připojení.

V dnešní době je nabízen velký počet různých komplexních řešení, programů od nejrůznějších vývojářů, včetně konferenčních nástrojů Microsoftu (Live Meeting, NetMeeting). Můžete si je stáhnout a ve zkušební verzi zjistit, jak fungují a jak dobře se vám s nimi pracuje. Zkušební verze je po omezenou dobu k dispozici zdarma, pokud se však rozhodnete software trvale používat, musíte za něj zaplatit.

Online konference mohou hrát zásadní roli například v obchodu nebo vzdělávání. Jsou využívané pro projednávání různých projektů, obchodní schůzky, semináře, porady managementu, apod. - aniž by za sebou museli účastníci navzájem dojíždět. O úspoře času, energie a finančních nákladů tedy nelze pochybovat.
Během online konference spolu mohou její účastníci komunikovat hned několika způsoby - textově, zvukově a vizuálně (pokud mají mikrofon a webkameru). Mohou si také navzájem vyměňovat audio a video materiály, prezentace, grafy, diagramy atp. - to vše v prostředí konferenčního software.
Jestli například máte skupinu spolupracovníků rozptýlených po celém světě, nebo jen v různých lokalitách jednoho státu, můžete pomocí online konferencí zvýšit efektivitu vaší spolupráce a lépe zvládat naléhavé úkoly.

Online konference jsou interaktivním nástrojem, který využívá všech moderních komunikačních technologií, zvyšuje kvalitu spolupráce a přispívá k rozvoji obchodu.

-ds-

Zdroj: Article Alley - přední světová databáze volně přístupných autorských článků
Zobrazit přehled článků ze zdroje Article Alley