Výhody online konferencí

V dnešním globalizovaném světě již není nutné, aby se spolu všichni zaměstnanci společnosti scházeli (většinou to ani není možné) - a to i přesto, že potřebují sdílet své myšlenky a nápady více než kdykoli předtím. Obchodní partneři mohou fyzicky být kdekoli a zároveň mají možnost být celý den ve spojení.

Díky internetu dnes můžeme sdílet informace, komunikovat a spolupracovat celosvětově. Online porady, schůze a debaty jsou přístupné komukoli s připojením na internet. Na rozdíl od emailu vám online konference poskytnou okamžitou odezvu, ušetří čas a dovolí komunikovat mnohem rychleji.
Při virtuálním mítinku si s dalšími lidmi můžete vyměňovat jakékoli informace - záleží jen na software a hardware, který máte k dispozici. Nejběžněji se dnes k těmto účelům využívají audio a video technologie, které umožňují přenos v reálném čase. Samozřejmostí je také sdílení souborů (dokumentů, tabulek či prezentací). Online mítinky dovolují také přímo sdílet přístup ke všem spuštěným programům, nebo kolegům zobrazit přesně to, co máte na obrazovce.

Internetové mítinky jsou často podporovány přímo internetovým providerem. Za malý poplatek se můžete přihlásit do systému a založit virtuální konferenci s účastníky z USA, Asie či Austrálie - odkudkoli na světě. Jakmile mítink začne, další účastníci se mohou připojovat bez jakýchkoli dodatečných nákladů.
Výhody jsou tedy jasné - díky online konferencím stoupne vaše produktivita, zredukujete své cestovní výdaje a zjednodušíte sdílení jakýchkoli informací a dokumentů. Je to praktický způsob, jak se „setkat“ s jednou, deseti, nebo klidně stovkami osob. Můžete spolupracovat bez časových ztrát, výdajů za cestování a pronajímání velkých konferenčních sálů.

-ds-

Zdroj: Article Alley - přední světová databáze volně přístupných autorských článků
Zobrazit přehled článků ze zdroje Article Alley