Umíte psát e-maily pro mobilní zařízení?

Studie Email Marketing for the Third Screen ředitele strategických služeb společnosti ExactTarget Morgana Stewarta a e-mailového stratéga R. J. Taylora vysvětluje, že práce s e-maily na mobilních zařízeních není zákaznickou prioritou. Je pouze pohodlnější přečíst si urgentní sdělení na PDA nebo smartphonu a odpověď napsat například později na počítači.

Zároveň však roste počet uživatelů mobilních zařízení, která práci s e-maily umožňují, a tak je také na místě, aby se odesílatelé naučili psát e-maily v podobě vhodné pro tato zařízení.

- Buďte struční. Prostor pro zobrazení jména odesílatele a předmětu zprávy je oproti obrazovce počítače omezený. Ujistěte se proto, že vaše jméno je okamžitě rozpoznatelné a předmět zprávy obsahuje výzvu k akci ne delší než 25 znaků.

- Podpořte text. Většina mobilních zařízení zachází s e-maily jako s textem. Posílejte proto své zprávy v textovém formátu s tím, že přidáte odkaz, jehož pomocí si zájemci budou moci zobrazit zprávu ve formátu HTML.

- Vynechejte JavaScript. Mobilní prohlížeče tento prvek nepodporují, proto se mu vyhněte zejména na úvodních stránkách, které navštíví hodně uživatelů mobilních zařízení.

- Nepohřběte své sdělení. Smartphony zobrazují nejen názvy odkazů, ale celé odkazy, což může uživatele zmást. Nenechte je, aby se ztratili mezi odkazy.

-kk-

Zdroj: Target Marketing Magazine - web amerického čaospisu o direct marketingu a komunikaci se zákazníky
Zobrazit přehled článků ze zdroje Target Marketing Magazine